För dig i behov av hjälp

Tips

Håll koll på löneutvecklingen

Ett av det viktigaste områdena att hålla koll på för dig själv är löneutvecklingen. Detta för att du ska kunna hålla reda på om du tjänar för lite eller inte. Det finns en riktlinje att man ska tjäna över inflationen, ofta 3% per år, i löneökning. Annars går du som arbetare back på att fortsätta med samma lön.

Statistik

Att hålla koll på löneutvecklingen är egentligen inget svårt. Det handlar om att prata med dina kollegor och själv hålla koll på den generella löneutvecklingen i landet. Det gör du enklast genom att klicka dig vidare här. När du lär dig att hålla koll på statistiken i landet kommer du enkelt få reda på om du ligger under snittet eller kanske över snittet också. Det är bra för att veta inför kommande löneförhandlingar.

Snacka med kollegor – inte farligt

Många tror att när du pratar med dina kollegor om din lön så hamnar du i en sämre situation, eller så känns det bara obekvämt. Men faktum är att genom att du snackar med dina kollegor om era löner så hjälper ni varandra att få rätt lön och rätt betalt för ert arbete. Ingen vill jobba för dålig lön, och gör man ett bra jobb ska man få rättvist betalt. Snacka med varandra! Det hjälper.

Comments are disabled.