För dig i behov av hjälp

Tips

Bostadsjurist

Vad är egentligen en bostadsjurist och vad kan du få hjälp med av en sådan? En bostadsjurist sysslar, som framgår av namnet, med juridik som rör bostäder av olika slag. Oavsett om du är villaägare, hyresvärd eller medlem eller ledamot i styrelsen i en bostadsrättsförening, så kan en bostadsjurist hjälpa till med många frågor som rör bostäder och juridik.

Villaägare

Som villaägare eller om du står i begrepp att sälja eller köpa en villa, så finns det många saker du kan få hjälp med av en bostadsjurist. Det kan till exempel handla om tvister som kan uppstå efter en försäljning, där köparen och säljaren inte kommer överens. Det kan handla om fel i bostaden som köparen menar inte redovisats på rätt sätt eller att köparen upptäckt ett dolt fel i bostaden som inte kunnat upptäckas vid en normal besiktning. Om du ska sälja din bostad själv utan att ta hjälp av en mäklare, så kan en bostadsjurist hjälpa dig med det juridiska, exempelvis köpekontrakt.

Bostadsrättsföreningar

En bostadsrättsförening kan exempelvis få hjälp av en bostadsjurist inför årsstämmor eller vid förändringar i föreningens stadgar. En bostadsjurist kan också hjälpa till i de fall som medlemmarna i en bostadsrättsförening vill göra ombyggnationer i en lägenhet. Som innehavare av en bostadsrätt kan du till exempel få hjälp om du upptäcker fel i en bostadsrätt du köpt.

Hyresvärd

Som hyresvärd kan man få juridisk hjälp med till exempel hur man ska agera om en hyresgäst vanvårdar bostaden eller är ansvarig för omfattande störningar. En bostadsjurist kan också bistå med hjälp när en hyresgästs kontrakt ska sägas upp, för att säkerställa att allt verkligen går rätt till. Hos www.bostadsjuristerna.se kan du läsa mer om vilka typer av tjänster och vilken hjälp just du kan få av en bostadsjurist.

Comments are disabled.